Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ejendals är Årets hållbara leverantör 2019

2020-05-11

I samband med Hållbarhetsforum har vi på Ahlsell utsett ”Årets hållbara leverantör” för att lyfta en leverantör som har utmärkt sig särskilt i sitt hållbarhetsarbete under året, och som visar att de vågar utmana gängse arbetssätt för att bli bättre. Under 2019 blev forumet inställt och likaså i år,  därför är det två priser som delas ut i år, 2019 och 2020. Först ut: Ejendals!

2019 går priset till Ejendals som under året drivit ett projekt tillsammans med LC i Hallsberg för att minska emballage. Ett arbete som de själva sedan tog vidare och utvecklade internt med nya ambitiösa mål.

Motivering – årets leverantör 2019

Bland de viktigaste egenskaperna för att driva ett hållbarhetsarbete som ger effekt hittar vi driv och samarbetsförmåga. En leverantör som särskilt utmärkt sig på de områdena under 2018/2019 är Ejendals.

Under 2018 och 2019 inledde Ahlsell och Ejendals ett gemensamt projekt för att minska plastanvändning och emballage. Genom att identifiera och ta bort onödigt emballage redan i packningsskedet så har andelen brännbart emballage från Ejendals minskat med hela 67 % på bara ett år. Ejendals har inte heller nöjt sig med detta, utan tagit arbetet vidare för att utveckla fler besparingsinsatser och fullt ut visat att de vill vara med och ta sitt ansvar för ett hållbarare samhälle.

Utöver detta är Ejendals en stark och pålitlig leverantör som alltid har kundernas bästa i fokus. Det finns en lyhördhet och ödmjukhet i deras sätt att arbeta som gör det enkelt att lyfta och få gehör för nya tankar kring hållbarhet, miljö och logistik.

Ejendals är därför en självklar vinnare av 2019 års pris för Årets Hållbara Leverantör.

Ejendals VD, Fredrik Sand, kommenterar utmärkelsen:

– Att bli utsedd till Årets Hållbara Leverantör 2019 av Ahlsell, en av våra viktigaste och mest framåtriktade samarbetspartners, är för oss en stor ära. Som en frukt av de fantastiska miljöbesparingsåtgärder som vi skapat tillsammans med Ahlsell, gav detta oss på Ejendals kunskap som vi nu implementerat i vår vardagliga logistikhantering och affär. Allt för att bespara vår miljö och fokusera på hållbara lösningar, nu och i framtiden.”

Om leverantörsforum

– Ahlsell startade Hållbaretsforumf för att samla våra största leverantörer och diskutera hur vi skall kunna förbättra vårt gemensamma arbete med hållbarhet och logistik tillsammans. Det var ett väldigt uppskattat event men 2019 fick det skjutas upp på grund av ombyggnationen i Hallsberg. Under 2020 blir det ju inte heller något på grund av den pågående pandemin, men vi har redan nu satt preliminärt datum i april 2021, förklarar hållbarhetschef Gunilla Sandström. 

Det har varit viktigt för Ahlsell att fortsätta lyfta duktiga leverantörer. Gunilla Sandström fortsätter:

– Något som vi absolut inte tänker tumma på är däremot att utse Årets hållbara leverantör. Hållbarhet är ett gemensamt ansvar och är det någonting vi vill fortsätta lyfta, forum eller ej, så är det våra duktiga leverantörer och de framsteg vi gör tillsammans.

Priset för ”Årets hållbara leverantör 2020" presenteras senare under vecka 20.

 

Mer läsning om hur vi på Ahlsell jobbar med hållbarhet

Plastbesparingsrace i Hallsberg
Hållbarhetsforum
Ahlsells hållbarhetsarbete

Hållbarhet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.