Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

På nya Hotel Blique är golvbrunnen ett designelement

2019-10-09

I det nya hotellet Blique by Nobis har ingenting lämnats åt slumpen. Alla detaljer är väl genomtänkta utifrån både estetiska och funktionella aspekter. Ett bra exempel är badrummens golvbrunnar som både är ändamålsenliga och snygga.

I maj 2019 öppnade portarna till hotell Blique by Nobis på Gävlegatan i Stockholm. Hotellet är inrymt i det som från början var en magasinsbyggnad i betong, ritad av arkitekten Sigurd Lewerentz på 1930-talet, och en nyare kontorsbyggnad från början av 1990-talet. Det är utifrån detta arkitektoniska arv som Wingårdhs arkitekter, under ledning av Gert Wingårdh, utformat hotellets designkoncept. Här finns betongytor förstärkta med detaljer i stålplåt och metall som skapar en rå, urban grund, som i sin tur mjukas upp av varma, naturliga material som trä och läder.

En snygg och säker golvbrunnslösning från Unidrain

Hotellets sobra badrum är klädda i en vit Terazzo med bärnstensblänk som väver samman färgpaletten med rummets varma toner. Vattnet från duschen leds bort genom ett elegant linjeavlopp från varumärket Unidrain som ger en både snygg och säker golvbrunnslösning.

- Det finns flera fördelar med väggnära golvbrunnar; dels slipper du stå på brunnen när du duschar, dels kan man med en väggnära golvbrunn kan man också välja större golvplattor. Dessutom är systemet enkelt att jobba med och slutresultatet blir väldigt snyggt, säger Mikael Ohlsson, projektledare hos Ahlsells kund Mälarrör Installation AB, som ansvarade för rörinstallationerna i hotells alla 249 rum.

Den stora fördelen med linjeavlopp är att de kan placeras både mot vägg eller fritt i golv. Oavsett modellval är golvavloppet försett med de patenterade Unidrain-flänsarna i rostfritt stål som gör tätskiktsanslutningen mot golvavloppet 100 procent vattentätt.

Allt fler väljer ett väggnära linjeavlopp

I Unidrains designserie HighLine har det traditionella gallret ersatts med en panel vilket istället ger en smal spalt för vattnets avrinning. I serien finns både paneler i stål och färgade alternativ samt det nästan osynliga golvavloppet Custom. På Custompanelen kan ett valfritt tillskuret material limmas fast som matchar eller bryter av mot det omgivande golvet, vilket kan ge ett nästan "osynligt" golvavlopp.

Det är inte bara trendiga designhotell som satsar på sina badrum. Allt fler privatpersoner månar om detaljerna och väljer ett väggnära linjeavlopp istället för en traditionell golvbrunn när de bygger om sina badrum.

- Det är roligt att avloppet inte längre behöver ses som en tråkig nödvändighet utan kan fungera som ett designelement i badrummet, säger Anders Ljungberg, distriktschef på Unidrain.

VS

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.